Vivendes Santa Maria de Gimenells

Pisos assistits per a joves de 16 a 18 anys 

Els pisos assistits Vivendes Santa Maria de Gimenells, són un servei d'habitatge de caràcter assistencial, educatiu i d’inserció laboral per a joves entre 16 i 18 anys, per a qui es considera necessari iniciar un procés de desinternament progressiu per assolir la majoria d'edat amb la capacitat suficient per obtenir la integració social, tot i mantenir-se la tutela i control per part de l'entitat pública de protecció de menors.

 

Hi ha dos pisos i cada un d'ells acull a 8 nois

Vivendes Santa Maria de Gimenells

Objectius

L’objectiu principal d’aquest recurs és donar resposta a situacions i necessitats que requereixen una especialització tècnica alternativa a la seva família d'origen oferint guarda, educació i preparació per a la vida autònoma.

L'obectiu principal és l’autonomia, doncs es potencia l’entrenament dels nois perquè adquireixin les competències necessàries per a l’autonomia plena que hauran de tenir en complir la majoria d’edat. En aquesta línia, els nois a les Vivendes aprenen a realitzar tasques de la llar (neteja, cuina, etc.), s’han d’ocupar de la gestió domèstica i de la mateixa organització personal, per tal que el dia que surtin del circuit de protecció de menors siguin plenament capaços d’autogestionar-se.

Un altre dels objectius primordials és la formació i inserció laboral. És molt important la seva formació en diferents àmbits: habilitats socials, competències bàsiques en comunicació (tant oral com escrita) i competències laborals. D’aquesta manera els nois fan un aprenentatge imprescindible que els possibiliti l’accés al mercat laboral.

Tot aquest procés el fan amb l’acompanyament i supervisió d’un/a educador/a les 24 hores del dia.

Vivendes Santa Maria de Gimenells

Equip Educatiu

A cada pis conviuen els nois entre ells acompanyats per 6 professionals (amb titulació de Grau d’Educació Social o equivalent, un d’ells especialitzat en Inserció Laboral), una directora i, de manera indirecta pel que fa a l’atenció als nois, una cuinera.

Més informació aquí.

fotos vivendes nois fundació OTA
foto vivendes interior
sala tele chicos

Amb el suport de:

Formem part de:

FedaiaFepaLogotip de la coordinadora catalana d'AssociacionsVenda de proximitat Directa

Amb la col·laboració de:

BellavistaSelerganCupasaEsports IrisFundació Pere TarrésLogo auot Dols