CULTIVA I EDUCA
Inserció Laboral i habitatge

El programa “Cultiva i Educa” neix el maig del 2012 de la necessitat que es va detectar d’inserció laboral en els joves extutelats. L‘entitat té una llarga trajectòria en l’acolliment de menors en situació de risc d’exclusió social d’una banda i, d’altra, en la recuperació i transmissió de coneixements dels treballs agrícoles.

El programa “cultiva i educa” és una complementació del Projecte Inicial de Formació, doncs al detectar les poques expectatives de sortides laborals amb què es troben els nois en acabar els cursos, s'ofereix continuïtat de formació amb contracte de treball a les colònies agrícoles que té la Fundació al Vallès Oriental i al Segrià. És un programa que combina feina i formació per tal d’aprofundir coneixements i consolidar els hàbits de treball i responsabilitat apresos al PFI.

CULTIVA I EDUCA Inserció Laboral i habitatge

Objectius

Els objectius a assolir en aquest programa són els següents:

  • Fomentar la integració social i millorar la qualitat de vida de les persones joves per tal de fer possible l’èxit d’autonomia personal i econòmica.
  • Procurar un àmbit que proporciona al jove la seguretat de tenir una vivenda i una retribució econòmica, així com activitats de formació.
  • Aconseguir una població activa qualificada que respongui a les necessitats del mercat laboral del camp.
  • Millorar competències personals transversals (relacionades amb la feina i l’autonomia de la persona) per tal de dur una vida autònoma plena.
  • Promoure la inclusió social.
  • Promoure la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament local, promovent i dinamitzant els recursos propis.
  • Promoure valors i actituds per una bona convivència en la societat.
  • Promoure la participació dels joves en el seu entorn ciutadà.
CULTIVA I EDUCA Objectius

L'equip

Per dirigir aquests nois, a les explotacions agràries es disposa d’un equip de professionals que, a més de portar l’explotació, s’ocupen de la formació tècnica de camp d’aquests nois.

cultiva i educa fundació OTA

La Botiga

Com a treball de taller dels nois i noies del programa del PFI i del programa de Cultiva i Educa, s’elaboren i comercialitzen els productes que es cultiven en els camps.

Ves-hi

enciams obra tutelar agrària

Amb el suport de:

Formem part de:

FedaiaFepaLogotip de la coordinadora catalana d'AssociacionsVenda de proximitat Directa

Amb la col·laboració de:

BellavistaSelerganCupasaEsports IrisFundació Pere TarrésLogo auot Dols